tiistai 31. maaliskuuta 2015

Tänään jäljellä 0 päivää

Hallo!

Niin siinä vain kävi, että tämä tyttö on tällä hetkellä 1 461 kilometriä etelämpänä kuin muutamia päiviä sitten.Lentokone ei tippunut, matkalaukku ei jäänyt matkalle ja junan vaihdostakin selvittiin. Tuntuu niin uskomattomalta olla täällä!

Paikka on siis Chemnitz, pienempi kaupunki Itä-Saksassa, melkein Tsekin rajalla. Syytä en taida itsekään muistaa, miksi juuri tänne hain. Paikka on kuitenkin oikein mukava ja kaunis, nähtävää kyllä riittää.
Junamatka Prahasta Dresdeniin. Nähtävää riitti kyllä koko
matkan ajaksi!

Ensimmäinen päivä on nyt takana. Päivän ohjemananumerona oli "Stadt-Rally", jossa siis vaihtareiden kanssa kierrettiin ympäri kaupunkia paikasta toiseen. Sää oli mitä huonoin - vuorotellen satoi ja paistoi ja välillä ukkostikin. Vaasan tuuli on melko pientä verrattuna tähän.


Yliopisto tuli myös nähtyä joka suunnasta, ja ulkoapäin paikat alkaa olla jo tuttuja. Ensi viikolla näkee paikat paremmin myös sisältä päin. Täällä on myös yliopiston ravintola, jonka nimi on Mensa. Saksalaisilla on ollut hauskaa, kun on kertonut Mensan merkityksen Suomessa. 
Keskustan kirkko, jonka kello näkyy
kaikkialle kaupunkiin.

Tähän mennessä mitään suurempia hankaluuksia ei ole ollut, opiskelijakortin hankinta on tosin tuottanut mutkia. Täällä toimistot ja muut paikat sijaitsevat kaikki vähän eri paikassa, ja kortin saamiseksi vaaditaan paljon eri asioita. Opiskelijakortti on niin hyödyllinen täällä, kun reilun parinsadan euron "lukukausimaksulla" pääsee kulkemaan koko vaihdon ajan kaikilla ratikoilla, busseilla ja joillakin junilla, unohtamatta ruokaetuja.

Loppuviikosta on luvassa jos jonkin sortin pubi-iltaa ja tervetulojuhlaa, joten niistä sitten myöhemmin!

- Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti