torstai 2. huhtikuuta 2015

In der Stadt

Luulin pääseväni eroon tuulesta ja lumesta, mutta toisin kävi. Suomesta lähtiessäni mukaan tuli lenkkarit ja tuulitakki, koska hei, täällähän piti olla kevät. Nyt on sitten ainakin puhtaat kengät..

Eilen tuli käytyä hieman enemmän kaupungissa ja hoidettua lisää asioita. Opiskelijakorttikin on nyt taskussa. Täällä on joutunut väkisinkin puhumaan saksaa, sillä ihmiset eivät englantia suurimmaksi osaksi osaa. Joko on täällä puhutaan täydellistä englantia (usein opiskelijat ja kv-asioita hoitavat ihmiset) tai sitten ei ollenkaan. Esimerkiksi, eilen kävin paikallisessa terveyskeskuksessa hakemassa jonkunlaisen todistuksen, että olen Suomesta vakuutettu, niin asiaa hoitanut henkilö puhui saksaa ja itse vastasin englanniksi. Molemmat ymmärsimme toisiamme ja asia tuli silti hoidetuksi. Tälläinen on tosi yleistä täällä, joten on melkein parempi oppia vain puhumaan enemmän saksaa.
Näkymä parvekkeelta.


Fakultet für Wirtschaftswissenschaften
Eilen pääsimme myös vähän lähemmin tutustumaan kampukseen. Täällä on oma kampusradio, jossa soi myös suomalainen musiikki! Sen lisäksi on leffateatteri, neljä kirjastoa ja vaikka mitä. Kirjastossa on lepohuone, sellasia tarvittaisiin Vaasaankin! Yliopiston ravintolassa on melko hieno systeemi, kun on valittavissa kolme eri ruokaa, ja jokaiselle ruualle on oma "ruokapiste", josta ruuan voi hakea. Halvin vaihtoehto maksaa 1,40 € ja kallein 2,20 €. Juoma tosin ei kuulu hintaan, mutta muuten sehr günstig!

Illalla käytiin jossakin paikallisessa baarissa. Ravintolassa olut ei ole niin halpaa kuin kaupoissa, mutta silti reilusti Suomen hintoja alhaisempi. Ja lista oli loputon!


Ihmiset on täällä tosi mukavia, ja on tosi yllättävää, että kaikki muistaa heti ensimmäisellä kerralla nimen ja sen, mistä päin on kotoisin. Itse muistan ehkä juuri ja juuri yhden nimen mutta eiköhän niitäkin ajan kuluessa opi.



Tänään vietetään Welcome Dinneriä, jota varten raahasin Suomesta ruissipsejä muille syötäväksi. Saa nähdä, mitä mieltä muut ovat ruisleivästä.

Auf Wiedersehen,
Sanna

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti