lauantai 4. huhtikuuta 2015

Fröhliche Ostern!



Pääsiäinen on saapunut tännekin, vaikkei se mitenkään erityisemmin näy. Nämä pääsiäisen pyhät vietän yksin, sillä kämppikseni lähti käymään kotona. Toisaalta on ollut ihan hyvä vetää hieman henkeä, sillä viikko on kulunut vauhdilla - kuten varmasti tulevat viikotkin.

Eilen pääsin kunnon turistikierrokselle, kun asunnon entinen asukas kierrätti ympäri kaupunkia. Olen muutenkin ollut tosi onnekas saadessani aivan huiput kämppäkaverit. Päätin asuntoa hankkiessa etsiä saksalaiset kämppikset, jotta oppisin kielen ja pääsisin paremmin perille kulttuuriin. En siis asu opiskelija-asuntolassa, mutta asunto on silti jaettu kolmelle henkilölle.

Ennen tänne tuloani viestittelin jonkun verran näiden ihmisten kanssa, joten aivan ummikkona täällä ei ole tarvinnut olla. Kämppikset ovat olleet tosi mukavia, ja sen lisäksi erittäin kärsivällisiä oman kielitaitoni suhteen. Sovimme alusta asti, että pyritään puhumaan vain saksaa, jotta oppisin sen paremmin. Ja toisaalta sen kyllä huomaa - vaikka olen ollut vajaan viikon täällä, sanavarasto on kasvanut hurjaa vauhtia!

Tosiaan, eilen pyörimme vähän ydinkeskustan ulkopuolella, ja oli kiva kuulla eri paikoista ja rakennuksista. Itse tykkään todella paljon vanhoista rakennuksista (tai ainakin erilaisista kuin Suomessa), ja täällä ne on jotenkin erityisen hienoja.


Ihan keskustan tuntumassa on ihanan pieni lampi. Kesällä täällä voi soudella tuollaisilla joutsenilla! 


Karl Marx -patsas on kai pakollinen turistinähtävyys täällä. Historiaa huonosti lukeneena muistan vain hämärästi kyseisen nimen. Olisi ehkä aika lukea historia uudelleen?



Tänään olikin sitten hyvä päivä pyörähtää uudelleen kaupungissa. Varmuuden vuoksi oli ostettava uusi takki, jos se kesä ei tulekaan. Viime päivät ovat olleet tosi kylmiä, mutta ensi viikoksi pitäisi kai lämmetä. Sopii ainakin toivoa niin!















Hauskaa pääsiäistä!

- Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti