sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Ich möchte etwas Sport machen!

Niin on taas viikko vierähtynyt. Aika menee ajoittain yllättävän nopeasti, tällä viikolla jopa sai tehdä ihan kunnolla kouluhommia. Torstaina pidin ensimmäisen esitelmän Suomen ja Saksan verotuksen eroista, ja voin olla ihan ylpeä että oma kielitaitoni vääntäytyi tuonkaltaiseen sanastoon.

Maisema parinviikon takaiselta pyörälenkiltä.
Täällä on kesä jo alkanut, ja on ollut ihan huippua, kun voi lähteä ilman takkia joka paikkaan. Liian kuuma sentään ei ole vielä ollut, joten esimerkiksi lenkille on voinut lähteä mihin kellonaikaan tahansa. Lenkkeilystä (ja pyöräilystä!) olen jaksanut pitää täällä kiinni, sillä se on yksi parhaimmista tavoista rentoutua kaikkien rientojen ohellä, sekä samalla tulee nähtyä kaupunkia monista eri osista.

Täällä yliopisto tarjoaa useita kymmeniä liikuntakursseja, erilaisista taistelulajeista yksipyöräisellä pyörällä ajamiseen ja jonglooramiseen. Itse päädyin kuitenkin valitsemaan tutun suomalaisen lajin, kahvakuulan, omaksi viikottaiseksi liikunnaksi. Täällä laji on käytännössä tuntematon. Olen selostanut useille saksalaisille lajista, etsinyt jopa sanakirjasta käännöksen mutta siltikään laji ei sano mitään. Hetken jo pohdin, onkohan tämä suomalainen juttu, mutta Wikipediasta löytyi tieto, että naapurimaasta Venäjältä on kahvakuula saanut alkunsa..

Lenkkeilyalueena Chemnitz ei omasta mielestäni ole kyllä mitenkään hyvä. Jos haluaa juosta muualla kuin asfaltilla, on lähdettävä ratikalla tai bussilla ja matkustaa useampi kilometri päästäkseen lenkkipoluille. Luonto onkin ehkä se, miten eniten Suomesta kaipaa. Vaikka täällä on rauhallista ja mukavia puistoja, kaupungin melua ei paeta samalla tavalla mitä kotona Suomessa.

 
Yliopisto tarjoaa kuitenkin todella hyvät alueet liikunnan harrastamiselle - täällä on oma juoksurata, jalkapallokenttä, tennis- ja lentopallokenttiä ja paljon muuta! Opiskelijana täällä on kyllä erinomaiset mahdollisuudet lähes kaikkeen :)

Kivaa kesän alkua Suomeenkin!

- Sanna


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti