maanantai 25. toukokuuta 2015

Milan

Ciao!

Edellisestä kirjoituksesta onkin vierähtänyt tovi, sillä menoa on riittänyt enemmän kuin tarpeeksi. Ennen huomista Prahan reissua palaan viikon takaiseen reissuun Milanoon. Lämpöä riitti enemmän kuin olisi tarvinnut, mutta oli kyllä ihan mahtavaa nähdä taas paljon uusia paikkoja ja opittua paljon uudesta maasta ja sen kulttuurista.

Ruoka oli hinta-laatusuhteeltaan erinomaista, eikä Italiasta kyllä pahaa viiniä löydy. Halvin tähänastinen viinilasini maksoi 3 euroa, senttejä taisi olla enemmän kuin 16 - parasta viiniä, jota olen juonut! 

Kaikki pakolliset nähtävyydet tuli nähtyä - Duomon katedraali, Leonardo da Vincin maalaus sekä keskusta ylipäätään. Ihmisiä vilisi aivan liikaa, itse en kyllä tuolla haluaisi enää asua. Kadut ovat ahtaat ja autoja ja skoottereita liikkuu yhtälailla, joten sai kyllä katsoa eteensä.

Milanossa on tänä kesänä maailmannäyttely, Expo2015. Kyseessä on siis tavallaan näyttely, jossa tällä kertaa oli teemana ruuan kulutus ja ruokajätteen vähentäminen. Tähän oli osallistunut useita maita, joiden "kojut" tarjosivat oman maansa näkemyksen aiheeseen liittyen. Mistään pienestä näyttelystä ei ollut kyse - alue oli miljoona neliometriä laaja! Kävelykilometrejä kertyi useamman viikon osalta..


 












 Lyhyestä virsi kaunis. Kuvat kertokoon puolestaan!



Castello Sforzesco -linna
Duomon katolta.
Expo2015 alue.

- Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti